fbpx

MIKÄ ON “MATKALLAS TIETOISUUTEEN” – KYSYMYSPAKKA?

HEI MAAN ASUKAS!

Itsensä kehittäminen on suurelta osin oman epämukavuusalueensa kohtaamista.  On täysin luonnollista, yrittää kieltää itseltään teksteissä käsiteltäviä asioita. Anna itsellesi aikaa käsitellä ja hyväksyä nämä tunteet sekä itsesi sellaisena kuin olet. Koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä kasvaa ja kehittyä.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

 

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi “Kuka minä oikeasti olen?”
Monet luulevat olevansa sitä mitä muille esittävät ja valehtelevat itselleen olevansa jotain muuta kuin mitä sisimmässään oikeasti ovat.

Mitä varten tämä muille näytettävä ”sinä” on rakennettu?

 Vielä tärkeämpää olisi nähdä, kuka tai ketkä sen ovat rakentaneet? Sinä itse? Vanhempasi? Olosuhteesi? Vai kenties yhteiskunta?

 Onko tällä esitetyllä sinulla, eli rooli minällä elämässäsi päärooli ja aidolla sinulla sivurooli? Pystytkö edes erottamaan ja irrottamaan nämä kaksi eri persoonaa toisistaan?

Onko tämä rooli versio sinusta parempi vai huonompi ihminen kuin oikea sinä?

Miksi edes on tärkeää tietää kuka sinä oikeasti olet?

Ennen kuin aivosi ylikuumenevat kaikista kysymyksistä, on lienee paikallaan miettiä miksi sinun ylipäänsä tulisi rasittaa aivojasi näin monimutkaisilla asioilla.

 

 Vastauksia itsestäsi, sekä ihmisistä joilla olet ympäröinyt elämäsi. Sinulla on mahdollisuus tehdä omasta elämäntarinastasi sellainen kuin tahdot sen olevan.

 Tämä ei tietenkään ole yksinkertaista eikä helppoa -mutta onko mikään tavoittelemisen arvoinen?

Mikäli et edes tiedä kuka olet tai voisit olla, niin silloin tarinasi onkin jonkun muun päättämä, ohjaama ja näyttelemä. Miksi antaisit oman elämäsi pääroolin kenenkään muun käsiin?

Useille ajatus siitä, että olemme vastuussa omasta elämä -on liikaa. Haluamme turvautua kohtaloon, sattumaan -jopa jumaliin välttääksemme oman elämämme vastuun. On epämieluisaa ajatella, että olemme aina vastuussa omasta käytöksestä ja sanoistamme – jopa niinä hetkinä kun meillä ei ole hallintaa itseemme. Kyllä – sinä olet se joka päättää miten reagoit missäkin tilanteessa. Sinun reaktioista ei ole vastuussa kohtalo, sattuma tai jumala.

Mikäli elämäsi hyväksymistä helpottaa ajatus, että asioita tapahtuu kohtalon tai jumalan tahdosta -olet tietenkin vapaa ajattelemaan niin. Mutta reaktiosi ja sanasi – niiden takana olet aina sinä.

Voidaksesi ottaa vastuun käytöksestäsi ja elämästäsi on hyvin tärkeää, että ensin tiedostat kuka olet sen kaiken opetellun, hallitun ja salatun kuoren alla. Vasta kun täysin tiedät kuka olet sisimmässäsi, voit tietoisesti tutkailla ja kyseenalaistaa itseäsi.

“Tämä minä nyt olen, mutta onko tämä se kuka minä haluan ja valitsen olla?”

Sinä voit itse päättää valitsetko olla se ihminen jonka itsestäsi löysit vai haluatko viedä itsesi ja elämäsi eri suuntaan? Kun tiedostamme itsemme – tiedostamme myös mahdollisuutemme.

Sinä voit olla kuka päätät haluta olla. Ainut esteesi on oma mielesi. Sinun mielesi voi olla ymmärtävä, rikas, rakastava ja onnellinen – riippumatta siitä mitä ulkokuoresi, asemasi tai vaurautesi on.

Ihmismielen kauneus on siinä, että kaikki asiat, kohtaamiset ja tapahtumat mitkä ovat muokanneet sinusta sen kuka nyt olet – ovat oman mielesi tulkintaa ja asioihin reagointia.

Et voi aina vaikuttaa siihen mitä ympärilläsi tapahtuu tai millaisia ihmisiä elämääsi tulee. Ainut mihin voit vaikuttaa aina – on oma tapasi suhtautua ja reagoida asioihin – vähintäänkin jälkikäteen. Sekä siihen, millaisia ihmisiä päätät pitää lähelläsi.

Pienenä ajatusleikkinä voit ajatella elämäsi tapahtumia. Kaikkea mikä on vaikuttanut ja muokannut sinusta itsesi kaltaisen. Mitä jos olisit osannut suhtautua asioihin eri tavoin?

Mitä jos jollain toisella ihmisellä olisi sinun elämäsi, sen tapahtumat ja siinä olleet ihmiset? Olisiko hänen kokemuksensa samasta elämästä parempi vai huonompi?

Todennäköisesti nyt pystyt paremmin ymmärtämään kysymysten esittämisen välttämättömyyden.

Toki voit yrittää karistaa kaiken lukemasi ja ehkä ymmärretyn mielestäsi ja palata siihen elämään  jonka olet itsellesi rakentanut.

Ole kuitenkin hetki itselle ja tarpeillesi rehellinen.

Täyttääkö elämäsi sinut tyytyväisyydellä ja onnella?

Osaatko antaa itsellesi sen mitä sisimmässäsi tunnet tarvitsevasi?

Onko elämäsi suoriutumista siitä mitä muut odottavat sinun olevan?

Entä sinun muut odotuksesi elämästä, mikä on oikeasti olennaista ja mikä valheellista markkinointia?

Vietkö todella itseäsi ja elämääsi rohkeasti siihen suuntaan kuin tiedät haluavasi?

Onko se mitä haluat myös sitä mitä oikeasti tarvitset?

Mikäli et täyttynyt sisäisestä itsevarmuudesta sen suhteen, että elämäsi on täyttä timanttia juuri sellaisena kuin se nyt on – niin ehkä sinun kannattaisi lähteä tutkimusmatkalle itseesi.

Valmistaudu olemaan avoin ja mahdollisimman rehellinen. Täysi voimasi ja minuutesi paljastuu sinulle vain jos olet valmiimpi kohtaamaan ennemmin koko totuuden itsestäsi, etkä vain jotain mieluisaa mitä haluat itsestäsi nähdä.

Monet päätyvät elämässään välttelemään omia epämukavuusalueitaan ja pelkojaan. Näin he jäävät tiedostamattaan loukkuun oman mielensä luomaan vankilaan. Oletko sinä siellä?

Vain kohtaamalla pelkosi voit tehdä itsestäsi vahvan.

Oletko sinä ihminen joka kohdatessaan tilaisuuden, ymmärtää antaa sille mahdollisuuden?

Tämä MatkallaS Tietoisuuteen on kaikille meille, jotka kaipaamme elämäämme aitoutta, jotka haluamme tutkia sielumme syvyyksiä, etsiä sieltä itseämme löytääksemme oman tarkoituksemme. MatkallaS on rohkeille seikkailijoille!

Aloita tutustuminen itseesi tilaamalla oma MatkakallaS Tietoisuuteen!

Leave a Reply

English