fbpx

KUKA ON VASTUUSSA?

HEI MAAN ASUKAS!

Itsensä kehittäminen on suurelta osin oman epämukavuusalueensa kohtaamista.  On täysin luonnollista, yrittää kieltää itseltään teksteissä käsiteltäviä asioita. Anna itsellesi aikaa käsitellä ja hyväksyä nämä tunteet sekä itsesi sellaisena kuin olet. Koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä kasvaa ja kehittyä.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

 

 

Vastuu on velvollisuus asiasta mikä tarvitsee tehdä.

Jokaisella on vastuu omista sanoistaan, teoistaan, ja käytöksestään.Tästä huolimatta ihmiset haluavat olla vastuuttomia. Ulkoistamme vastuun mielellään eteenpäin ja koemme näin pesevämme sen käsistämme ja unohdamme sen mielestämme.

“On hänen tai sen asian vika, että minä käyttäydyin, sanoin tai tein niin”

Haluamme pestä itsemme vastuusta, koska on mukavampi ajatella “Minä en voi asialle mitään, enkä siksi halua ottaa vastuuta, joten minun ei myöskään tarvitse ajatella asiaa.”

Tämä on ongelma.

Yksilö haluaa ajatella olevansa vastuuton.
Yritykset ajattelevat voittojaan ennemmin kuin vastuutaan.
Poliitikot ajattelevat itseään, tunnustamatta oikeaa vastuutaan.
Kaupungit ulkoistavat vastuunsa.
Maat vertailevat tekemisiään muihin ja pakoilevat sitten vastuutaan.

Kaikki haluavat siirtää oman vastuunsa eteenpäin, muiden harteille.
Kaikki haluavat osoittaa sormellaan sitä toista joka ei hoida vastuutaan.

Kuinka moni on valmis menemään peilin eteen, katsomaan itseään ja edes
myöntämään oman vastuunsa?

Maailmassa on lukematon määrä kurjuutta, vain koska kukaan ei halua ottaa vastuuta ja toimia vastuullisesti. Tämä kurjuus on kaiken lisäksi keskittynyt paikkoihin mihin emme ole valmiita tai halukkaita katsomaan.

Köyhiin kaukaisiin lämpimiin maihin, joihin mielellään viemme perheen lomailemaan. Haluamme nauttia All inclusive hotellin mukavuudesta ja tarjonnasta. Haluamme opastetuille huviretkille veneillä. Haluamme nähdä ja päästä koskemaan eksoottisia eläimiä.

Mietimme itsekkäästi vain sitä mitä haluamme tai koemme ansaitsevamme.

Emme halua miettiä hoitaako tuo trooppinen paratiisihotelli asiansa vastuullisesti. Emme halua miettiä, että meidän tekemämme huviretket eksoottisilla saarilla saastuttavat meriä ja tuhoavat sen ainutlaatuista ekosysteemiä. Emme halua miettiä, että kun otamme kuvan tiikerinpennun kanssa, se johtaa vain villieläinten pitämiseen vankeudessa ihmisten viihdykkeeksi.

Et halua miettiä mikä vastuu sinun omalla käytökselläsi, toiminnallasi tai rahojesi käytöllä on.

Haluat vain sulkea silmäsi kaikelta aiheuttamaltasi ja nauttia saavutetuista eduista.

Emme myöskään halua katsoa ja ymmärtää miten oma elämäntyylimme ja ostokäyttäytymisemme vaikuttaa ihmisiin, luontoon ja eläimiin ympäri maapalloa.

Sinun itsekäs halusi ostaa tarvitsemasi tuotteet mahdollisimman edullisesti ja uusina, tarkoittaa useimmiten kärsimystä jonkun toisen kustannuksella. Kaupassa täyttäessäsi ostoskärryn sillä mitä yleensä ostat, mietitkö tuotteiden tarpeellisuutta? Mietitkö onko sen ostaminen hyväksi sinun omalle terveydelle tai luontomme hyvinvoinnille? Kun tartut lihapakettiin, mietitkö millaisissa oloissa eläin on elänyt päätyäkseen sinun ravinnoksesi?

Kuinka moni on joutunut kärsimään jotta sinä sait ostoskärrysi täytettyä? Vaikka sinä olet päättänyt sulkea silmäsi kaikelta tältä ja olla ajattelematta omaa vaikutustasi, niin tämän tekeminen ei kuitenkaan ole poistanut sinun vastuutasi.

Silmien sulkeminen tekee sinusta kyllä vastuullesi sokean, mutta sen lisäksi se tekee sinusta itsekkään, ahneen ja välinpitämättömän ihmisen.

Tämän ymmärtäminen ja myöntäminen on varmasti vaikeaa. Harva ihminen on valmis näkemään itseään juuri sellaisena kuin oikeasti on. Sinun mukavuudenhalusi, itsepetoksesi ja ylpeytesi ei kuitenkaan muuta totuutta.

Jos sinä haluat olla oikeasti hyvä ihminen, niin siihen ei valitettavasti riitä vain halu. Hyvän ihmisen määrittelee hänen tekonsa ja käytöksensä, eivät vain sanat ja halu olla hyvä.

Mieti tätä kaikkea lukemaasi hetki.

Tunteet mitä nyt tunnet sisälläsi voivat johtaa elämäsi merkityksellisimpiin tekoihin.

Kun näet ja ymmärrät oman itsekkyytesi ja ahneutesi niin todennäköisesti haluat uskoa, että sinä ansaitset sen. Olethan mielestäsi hyvä ihminen, vai oletko?

Kuinka hyvä on ihminen joka ajattelee ansaitsevansa jotain minkä vuoksi muut joutuivat kärsimään? Miten muiden ihmisten, eläinten ja luonnon kärsimys on oikeutettua sillä, että sinä koet ansaitsevasi sen mitä heiltä on otettu pois?

Voitko olla ylpeä siitä millainen olet ja kokea ansaitsevasi sinun tapasi elää? Olet etuoikeutettu, mutta todennäköisesti et edes ymmärrä arvostaa sitä tai olla siitä kiitollinen.

MInun kirjoitukseni saa sinut todennäköisesti vihaiseksi, mutta en minä ole vastuussa sinun omista teoistasi, ajattelutavastasi ja sokeudestasi. Minulla on aivan yhtä suuri vastuu omista valinnoistani kuin sinullakin. Sinä olit päättänyt nähdä asiat niin, että sinä et ole niistä vastuussa. Mutta vastuu on velvollisuus asiasta mikä sinun tulee tehdä.

Kun näet ja ymmärrät asiat kuten ne oikeasti ovat, et toivottavasti voi enää olla näkemättä ja tiedostamatta vastuutasi. Koska sehän tekisi sinusta tietoisesti sokea, itsekkään, ahneen ja välinpitämättömän.

Sinulla on nyt mahdollisuus olla merkityksellinen!

Niin kauan kun ajattelet “Olen vain yksi ihminen – en minä voi muuttaa asioita.” Se on totuutesi. Ei oikea totuus. Vain totuus sinun pääsi sisällä. Toisin sanoen itsekkään mielesi sinulle kertoma valhe.

Niin kauan kun ajattelemme olevamme merkityksettömiä – olemme merkityksettömiä.

Jos vaihdamme näkökulmaa ja ymmärrämme olevamme merkityksellisiä – niin silloin olemme merkityksellisiä.

Haluatko sinä valehdella itsellesi jatkossakin ja olla merkityksetön?
Vai haluatko ymmärtää oman arvosi ja merkityksesi tässä maailmassa ja olla merkityksellinen?

Valinta on täysin sinun käsissäsi.

Kysy itseltäsi :
Kuka on vastuussa?

Aloita matkasi tietoiseksi ostamalla MatkallaS Tietoisuuteen kysymyspakka!

UUTTA!
3,50 

ARE YOU INTERESTED IN CONSCIOUSNESS? HOPING FOR A WAY TO DEEPEN YOUR RELATIONSHIP WITH SELF AND OTHERS? MINI TRIP INTO THE MIND INCLUDES 10 QUESTION CARDS FROM MATKALLAS INTO CONSCIOUSNESS CARD DECK. FOR YOU WHO WANT TO TEST HOW THEY WORK!

UUTTA!
3,50 

Kiinnostaako Tietoisuus? Kaipaatko keinoa jolla syventää suhdetta itseesi sekä muihin?  Mini matka mieleen sisältää 10kpl  MatkallaS Tietoisuuteen pakan kysymyskortteja. Sinulle joka haluat testata korttien toimivuutta!

UUTTA!
125,00 

Mainoskuvia ja mainosvideoita kaikille some alustoille nyt maagisen halpaan hintaan! Kumpia olet vailla, kuvia vai lyhyitä 6sek mainosvideoita? Piristä mainontaasi luovilla ideoillamme!

84,00 

Matka Polullesi-Coaching on rakennettu sinulle joka pohdit omaa tulevaisuuttasi. Valmennuksessa kartoitetaan nykytilanne, kirkastetaan ajatukset sekä tavoitteet ja tehdään yhdessä suunnitelma juuri sinua kuunnellen.

Lisäksi saat 60kpl MatkallaS Tietoisuuteen kortteja, jotka johtavat hyödyllisten oivallusten ja vastausten luokse. Edistä hyvinvointiasi ja auta itseäsi voimaan paremmin!

29,90 

60 PCS OF CARDS WHICH QUESTIONS LEAD TO USEFUL REALIZATIONS AND ANSWERS. IMPROVE YOUR WELL-BEING AND HELP YOURSELF TO FEEL BETTER! BUY AS A GIFT FOR THOSE WHO YOU CARE ABOUT SO AT LEAST FOR YOURSELF 

15,90 

Eksklusiivinen pussukka kierrätyskankaista, sopii täydellisesti MatkallaS Tietoisuuteen korttipakalle tai muille tärkeille taikakaluille!

RAJOITETTU ERÄ!
4,20 

Hei sinä Tietoisuuden Lähettiläs, kerro maailmalle missiostasi! Kiinnitä lempivaatteeseen yms.

32,90 

60 kpl kortteja joiden kysymykset johtavat hyödyllisten oivallusten ja vastausten luokse.  Edistä hyvinvointiasi ja auta itseäsi voimaan paremmin! Osta lahjaksi hänelle kenestä välität eli ainakin itsellesi

Vastaa

Finnish